I en hörna av vardagsrummet

 
Med förra veckans ommöblering av vardagsrummet fick jag även tillfälle att ta fram den gamla läkarvagnen. Den fyndade jag på Stadsmissionen för tvåhundra pix förra sommaren. I förra lägenheten agerade den planteringsbord i växthuset men drömmen och tanken vid köpet var att den en dag skulle få plats i ett kommande vardagsrum som drinkvagn. Och här står den nu. 
Det enda som inte är loppat är vinerna. De kommer från tre olika vingårdar i Frankrike som vi besökt och prenumenerat på viner ifrån, samt glasunderläggen som är en present.

Tråvad-lådan under vagnen fann jag femton stycken av i Tranås för några år sedan. Jag fick ge en femtiolapp styck för dem. Några har jag gett bort men de flesta finner du kvar här hemma. En del är till tidningsinsamling och andra håller verktyg i garaget. Älskar bra förvaringslådor!
 
Vinflaskunderlägg. Några ärvda, några loppade.
 
Ishink och tång loppade för tutti en femtiolapp.
 
Eiffeltorn och påfågel som loppats i Sverige. Skålen, med ekollon-knopp, i bakgrunden hittade Richard två utav på en av Berlins största loppisar för några år sedan. De har putsförbud. Jag gillar när de är lite ruffa och inte glänser och är nypolerade.
Plåtburken i blått mönster och gult fick vi i bröllopspresent fylld med massa härligheter. Jag tror att den ingår i kronprinsessan Victoria och prins Daniels serie av marknadsföringsprylar som såldes när de gängade sig. Jag är mest stormförtjust i mönstret och att färgerna passar så ypperligt in i vårt vardagsrum med vad som komma skall, färgmässigt.
 
Provrörsvasen som loppades i somras

Veckans loppade fynd

Lakan för femtiolappen, en mässingskrok för en tia och en tavla till Bobbos rum för en femma, en kudde för fyrtio riksdaler och en blå-vit mugg till tandborstarna på lilla WCn för en tia. Tutti, 115 väl spenderade kronor.

Älska loppis, second hand och återanvändning! <3 Någon annans skräp, mina skatter.

 

Hur tänkte jag nu?

Sådär ja! Kylen är på plats och ismaskinen är inkopplad. Det känns kalas. Vid första anblicken, ja.
Direkt när jag började att flytta in allt i kylen och frysen upptäckte jag kulturkrocken. En del av våra matvaror är inte gjorda för att passa i denna typ av amerikanska modell. 
 
Rostbrödet går inte in på längden, på höjden eller på djupet. Suck! Det vara bara att dela upp det i två påsar. 
Ett litet exempel på när en inte riktigt tänkt till och testat sig fram för att vara garanterad den bästa lösningen. Denna side-by-side modell av kylskåp finns dock nu för tiden i en uppdelning där frysen är två breda lådor längst ner och kylskåpet är med dubbeldörrar upptill. Vilket gör att en kan få in en ugnsplåt utan problem. Kanske inget en behöver ofta till vardags men vid festligheter och tårtbakning till exempel.
Nu är det här med rostbrödet inget stort problem. Från och med nu köpes inte denna sort. Big pack går helt enkelt bort. Kylen får vara kvar. Den var ju så galet tung att släpa in och gav Richard mer jobb än först väntat vid inkopplingen så att föreslå att den byts ut käns inte aktuellt.