Snabbt halloweenpyssel

Sista dagen i Stockholm idag. Richard är färdig med skolan och nu väntar packning och hemfärd. En månad har swishat förbi. Vi har gått på museer, träffat vänner och familj och pysslat i massor. Min mamma har gått i pension och börjat på en konstskola så i ett rum i villan har hon nu ateljé och målarsaker står framme överallt. En dröm för mig och Märta som gillar att pyssla.

Nästa vecka kommer vardagen och den är ändå lite efterlängtad. En månad med inga rutiner som jobb och förskola för med sig tär lite, konstigt nog.
På måndag börjar jag jobba på mitt nya jobb. Det känns fantastiskt kul och spännande. Vi ska dela 50/50 på föräldraledigheten och vara hemma var annan dag.

På måndag är det även halloween men jag misstänker att det i helgen kommer komma lite "bus eller godis-besökare" som det brukar bli när vi anammar amerikanska traditioner. Jag och Märta pysslade ihop några kusliga och roliga ljus igår hemma hos min mamma.

I gästrummet där vi sovit stod tre led-ljus som vi dekorerade med svart eltejp och skapade olika ansikten på. Vi pratade om känslor, ansiktsuttryck och googlade på bilder. Märta visade hur hon tyckte de skulle se ut genom att göra miner och jag tolkade, klippte och klistrade.
 
En glad och lite knasig, en elak och läskig och en glading med tänder.
 
Vi tog en tur i skogen med hundarna på eftermiddagen och plockade löv samt svängde förbi affären och köpte en ljung och några dekorationspumpor. Nu är mammas entré halloween-pimpad och välkomnande.