Det där med kommunikation...

Det blir inte alltid som en tänkt sig. I fredags kom vi hem sent och sprang direkt upp på övervåningen för att se resultatet av målarnas framfart. Och vad mötte oss där. Jo, fantastiska färger på väggarna. Och på golvet!

I fredags kom vi hem och på måndag börjar jag jobba. Då börjar jag mitt nya jobb som kommunikatör.

Det där med kommunikation ja. Ibland går det precis som det ska, som en tänkt och som planerat. Och ibland trampar en lite i klaveret.
Om jag vart otydlig, om de missförstått, om vi haft för många kockar i soppan, eller om de haft det...det gör det samma just nu. Färgen är snygg men den sitter på väggar och golv. Suck.

Fem rum ska målas på övervåningen. Även två golv. Ytterligare två golv har spånskiva på sig efter att vi tagit bort heltäckningsmattor och inväntar golvläggning a la klick. Det resulterar i ett sista golv. Golvet i lekrummet som är nygjort. Slipat och vaxat med pigment. Detta golv är nu fläckigt av målarfärg.
Så totalt fyra golv behöver inte täckas inför målning. Men det sista nygjorda hade behövt det men detta hände inte.
Var kommunikationen brast vet jag inte och det spelar inte någon roll i detta nu. Istället för att klicka golv i helgen så knäskurar vi lekrummet.
C'est la vie! Det blir inte alltid som en tänkt sig. Tur att färgen på väggarna känns kalas.

 

Snabbt halloweenpyssel

Sista dagen i Stockholm idag. Richard är färdig med skolan och nu väntar packning och hemfärd. En månad har swishat förbi. Vi har gått på museer, träffat vänner och familj och pysslat i massor. Min mamma har gått i pension och börjat på en konstskola så i ett rum i villan har hon nu ateljé och målarsaker står framme överallt. En dröm för mig och Märta som gillar att pyssla.

Nästa vecka kommer vardagen och den är ändå lite efterlängtad. En månad med inga rutiner som jobb och förskola för med sig tär lite, konstigt nog.
På måndag börjar jag jobba på mitt nya jobb. Det känns fantastiskt kul och spännande. Vi ska dela 50/50 på föräldraledigheten och vara hemma var annan dag.

På måndag är det även halloween men jag misstänker att det i helgen kommer komma lite "bus eller godis-besökare" som det brukar bli när vi anammar amerikanska traditioner. Jag och Märta pysslade ihop några kusliga och roliga ljus igår hemma hos min mamma.

I gästrummet där vi sovit stod tre led-ljus som vi dekorerade med svart eltejp och skapade olika ansikten på. Vi pratade om känslor, ansiktsuttryck och googlade på bilder. Märta visade hur hon tyckte de skulle se ut genom att göra miner och jag tolkade, klippte och klistrade.
 
En glad och lite knasig, en elak och läskig och en glading med tänder.
 
Vi tog en tur i skogen med hundarna på eftermiddagen och plockade löv samt svängde förbi affären och köpte en ljung och några dekorationspumpor. Nu är mammas entré halloween-pimpad och välkomnande.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DIY-nyckelring av skumpakork

 
 
 
För några veckor sedan pysslade jag ihop ett karottunderlägg av vinkorkar. Nyfiken? Spana in här. Av champangekorkarna som då blev över har jag idag fixat lite nya snygga nyckelringar hit hem. Ett enkelt fem-minuters-pyssel.
 
Du behöver, förutom champangekorkar, nyckelringar och ögelkrokar. That´s it! Eller ja, en nycklar att hänga på dem sedan förstås.
 
Jag började med att skruva fast ögelkrokarna i mitten av korkarna.
 
Sedan trädde jag på nyckelrigen på ögelkroken.
 
Och sluligen satte jag fast nycklarna på nyckelringarna. TADAA! Färdigt! Snabbt, snyggt och enkelt.