Från ett hus till ett annat -resan fortsätter

Sista juni och sista dagen på Tekniska verken. Praktiken är slut, skolan är slut och examen tagen. Bloggen flyttar tillbaka hit och nu väntar semester och lite föräldraledigt. En sommar på landet och mötet med en ny familjemedlem.
Renoveringen av villan stannar tillfälligt under en månad men tro inte att vi sitter still för det. På landet finns fem hus som behöver kärlek och översyn. Fönster behöver målas och ommöblering pågår ständigt. I år skulle vi även behöva byta några stockar på en av fasaderna. Självklart en längst ner. Så häng med! Från en villa till en annan.

Välkomna tillbaka hit för DIY-tips, pyssel och renovering. En sommar med loppisar, fynd och återbruk. Nu fortsätter resan. Nu åker vi! Hej sommarsverige!
 
 

Veckans fynd v26

Nästa del till köket har anlänt. En diskmaskin av märket Smeg och i samma serie som spisen. Från 2014, något sliten och kantstött men inte mer än vad jag tror att jag kan putsa upp. En ny kostar drygt tio lusentappar men denna blev min för tvåtusentvåhundra riksdaler. 
Återigen var det pappa som så snällt ställde upp på att åka och hämta den utanför Stockholm och sedan fick Richard baxa in den i vår bil nu när vi var uppe i stan och i skärgården över midsommar. 

Kvar i köket av vitvaror är nu ett kylskåp, side-by-side, en vinkyl och en köksfläkt. Förra veckan missade jag ett kylskåp, i samma serie och märke, som jag spanat in på Blocket. Trots push-notis så hann någon annan lycklig person före. C'est la vie! På´t igen bara!

Lilla WCn före & efter

När vi fick tillträde till villan såg entréplanets lilla toalett ut såhär. Mörkt och murrigt. En gammal och sliten plastmatta på golvet samt en mönstrad 70-tals tapet på väggarna.
Tapeten kände jag någon konstig form av hat-kärlek för och kunde tänka mig att behålla. Men vi valde att riva ut och göra om allt då det inte var så fräscht vid en närmare titt.
Det svarta spegelskåpet tycker jag också är ful-snyggt på något vis och har därför valt att spara det för att se om det kan återanvändas när vi gör om den lilla källartoaletten senare.

Sparat är, förutom spegelskåpet, toalettrulleshållaren i mässing, guldspegeln ovanför handfatet och den lilla mässingskroken för handhandduken, samt lampan. Även det lilla fyrkantiga handfatet har vi sparat då det som finns i källaren idag är oproportionerligt stort för en än mindre toalett än denna.

Efter röj, slit, släng och sparade saker ser resultatet idag ut såhär.

Återanvänt och nygammalt in är handfatet med mässingskranen som jag fyndade på Myrorna för totalt 150 kronor. Ett superfynd. Tavlorna har hängt i lägenheten i Stockholm, när vi hyrde ut den. Garbo, Dean, Hepburn och Eastwood. Sicka stjärnor! Rullvagnen hade jag även den sedan tidigare och den får nu agera avställningsyta tills jag springer på en passande hylla att sätta upp på väggen ovanför toaletten. I rullvagnen ligger loppisfynd i form av en handspegel i guld samt en porslinsskål med lock som nu slukar tops och bomull. 
Guldspegeln är återanvänd men nu bara vänd på från liggande till stående och den lilla mässingskroken likaså återanvänd. De passade så bra med handfatet tycker jag. Kvar är nu att besluta om lampan, som nu hänger på trekvart, ska upp eller ersättas med något nytt eller nygammalt. Vi får se vad sommarens loppisrundor kan bidra med.

Helt nytt in är toaletten, då jag ville ha en modern och snålspolande wc, färgen på väggarna som heter Retro och klinkersplattorna på golvet som är det samma som hallgolvet precis utanför. Även kaklet på väggarna är nytt och samma som i köket och det stora badrummet. 

En rejäl och snygg ansiktslyftning, tycker jag, i modern stil men även med en känsla av 30-tal som är villans ursprung.