DIY-kakburk

Jag sprang på en fin kakburk i tre våningar i en butik för några veckor sedan. Nyproduktion av en gammal klassisk i pastellfärg. Tanken slog mig direkt att den borde gå att göra själv. 
Jag köpte tre kakburkar på loppis för en femtiolapp. Tre burkar i olika storlekar på höjden. Tillsammans med sprayfärg, lim och en gammal knopp jag fann ute i snickarboden på landet började jag pyssla.
 
 
Jag mätte ut mitten på locket på den översta kakburken och gjorde ett hål med en syl. Där efter skruvade jag fast knoppen och slipade alla burkar och lock lite lätt med sandpapper.
 
 
Jag sprayade sedan lock och burkar upp emot åtta gånger. Lite olika beroende på hur mönstrade burkarna och hur täckande färgen var. Jag använde en vit färg och två gråa. En ljus och en mörkare.
Hemligheten med sprayfärg är just att spraya i många och tunna lager. Det tillsammans med tålamod. Annars börjar färgen rinna och blir ojämn.
 
 
När allt var täckt, torkat och klart limmade jag ihop den översta burken med locket till mellanburken och mellanburken med den understa burkens lock. TADAA! Klart! Perfekt att dela upp knäckebröd, kex och småkakor i.
 
Kategori: DIY Taggar: DIY, Inredning, Loppade fynd, Tips, Återanvändning, Återbruk;

Loppis roadtrip

I förra veckan gjorde vi en stor loppisrunda på lördagen. I Ludvika har de en stor loppis-marknad varje lördag och på vägen dit samt runt omkring finns även flera bra loppisar och second hand-butiker. Himlen för en sån som mig. 
 
 
Några av förra veckans fynd. Tre fyrkantiga plåtburkar som blir perfekta till julens hyacinter, en gammal skomakarmall som ska stå i bokhyllan, två lampskärmar som blir till en ljusslinga i Märtas rum med andra blandade skärmar jag redan fyndat samt två krokbrädor.

Njutbara oproduktiva semesterdagar

 
Nu har vi vart på landet i lite över en vecka. I stort sett har inget produktivt gjorts. Än. Det tar en vecka att komma i ordning, packa upp och städa igenom gården efter ett års frånvaro (med undantag för några helgers besök).
Dagarna går dock. Och det fort. Vi plockar svamp och bär i skogen, solar och badar i sjöarna, njtuter av att umgås med familjen och sover till tio på mornarna. Härliga sommar. 
 

Märta har haft en rolig vecka med sin 1,5 år yngre syssling Alina och smakat på hur livet med ett syskon kan vara. Kärleksfullt och roligt med en lekkamrat och partner in crime samt kämpigt och tjafsigt med smågnabb när de båda har svårt att dela med sig av leksaker.  
 
 
Några kommande projekt i veckan är att göra en kakburk i tre våningar med loppis-fyndade plåtburkar, stadga upp farstutrappen som fått sig en knäck och blivit lite sned under vintern samt börja skrapa och måla fönster. Det är alltid något fönster som behöver kärlek. På huvudhuset finns 19 fönster och sedan finns fyra byggnader till varav tre av dem har ett stort gäng fönster. 
Sedan kvarstår projektet att invänta den nya familjemedlemmen. Inga tecken än på att han behagar göra entré dock.