Rivstart, fika och gratis träning

I helgen fick vi äntligen rivstarta i villan.
Tillsammans med Märta Myran hämtade jag en efterlängtad farmor vid tågstationen på lördag morgon, för att sen knappt se röken av dem under helgen. De har lekt, bakat, hängt i parken och läst sagor. Uppskattat av Myran men även av mig och Richard som iklädda blåställ laddade med kofot, munskydd och en jävlaranamma-attityt kunde gå lös mot badrummet, heltäckningsmattor och det slitna 70-tals köket.
På två dagar hann vi fylla en container med trä och ett släp med diverse avfall att sortera på återvinningscentralen. Nästan en hel vägg är nere, all köksinredning som vi inte behöver under byggtiden är borta och tre rums väl fastlimmade fyra nyanser av brunt-heltäckningsmatta är bortsliten. Bubbelbadkaret såldes på Blocket och likaså det vackra dubbelhandfatet i teak från 50-talet. Det var i fint skick och hamnade hos ett entusiastiskt par som åkte från Stockholm. Lycka! när saker hittar nya hem och blir älskade.
 
En driftig helgen som resulterade i en rygg mindre, slitna knogar och många skrattgropar, som sig bör. Det är så mycket roligare att riva och röja än att lyfta skrot på gymmet. Den enda som är något missnöjd är Myran som tycker att vi stökat ner lite onödigt mycket men visionerar samtidigt om de tio olika färger som hon ska ha på väggarna i sitt rum, samtidigt. Det är klart hon ska ha det! Har man tio favoritfärgen kan det ju självklart vara svårt att välja. Så varför välja!?
 
 
 
Efterlängtat återseende, trots att det bara var en vecka sedan sist. En lång vecka.
 
Alla stora husrenoveringar börjar bäst med fika

Helgens byggteam
 
Teakhandfatet som fått ett nytt kärleksfullt hem i huvudstaden
 
Köksröj
 
En av tre heltäckningsmattor påväg ut. Under ligger massonit fastspikat med miljontals småspik och blir nästa helgs ryggknäckar-projekt. Skåpet på bilden fick vi till skänks av de förra ägarna tillsammans med en del andra möbler. Jag ska visa allt senare. Mumma!

SKÅL!

Nu har vi signat och nu är det klart. Vi är med hus! 
På måndag kommer byggarna men redan nu i helgen börjar vi riva och röja själva.
Woop woop, trevlig helg! // e
 
 
 

Återbruk eller Missbruk?

Frågar du mig så är min besatthet av loppisar, Blocket, auktioner och second hand en form av återbruk. Kicken att fynda. Hitta till en billigare peng. Göra om. Se det vackra i något gammalt. Hitta nya användningsområden åt saker. Listan är lång.
Frågar du min man är det ett missbruk. Men visst är han också imponerad emellanåt. 
 
För några veckor sedan sprang jag på dessa fåtöljer när jag gjorde min vanliga loppis-lov på lunchen.
 
Jag har (o)turen som har Linköpings stadsmission i huset brevid från skolan. Det blir några besök i veckan. 
Just denna dag hade jag kommit överens om med en man att köpa ett vitrinskåp via Blocket. Ett skåp som ska stå i köket i villan. Men med begränsat utrymme hemma i och med alla element som tar plats i garderober och i vardagsrummet så kändes två fåtöljer och ett skåp lite för mycket på en och samma dag.
Jag avbokade skåpsköpet och sms:ade min man...
 
 
I över en timme väntade jag på svar.
 
 
Han är rätt go min man.
 
Nu står fåtöljerna i vårt övermöblerade vardagsrum och har fått en tillfällig omklädnad, i form av ett vitt lakan över sig. Gäller bara att bli klar med villarenoveringen och sen hitta ett snyggt tyg och klä om dem i. Bara. Men det går väl ganska fort?!